Nu firar vi Södertälje kanal!

Södertälje kanal fyller 200 år! Det ska vi fira med ett jubileum där vi bjuder Södertäljeborna på ett år av ”extra allt”. 

Den 7 oktober 1819 invigde kung Karl XIV Johan Södertälje kanal som äntligen blivit farbar hela vägen från Östersjön till Mälaren.

2019 blir ett riktigt jubileumsår för Södertälje och kommer fyllas med olika evenemang och upplevelser. Det kommer både vara befintliga evenemang som Södertäljefestivalen och matevent som vässas ännu mer såväl som nya spännande evenemang.

Tyngdpunkten för firandet blir under sommarhalvåret, maj- oktober och en kick-off planeras i samband med det traditionella Valborgsfirandet. I oktober planeras ett crescendo helgen 5-6 oktober  i samband med årsdagen den 7 oktober men kan vi utlova spännande möten och aktiviteter under hela året.

Under Kanalåret 2019 kommer föreningar eller företag i Södertälje, som vill bidra till att tillsammans ge Södertälje en ordentlig boost i stolthet, kunna samarbeta med Kanalåret 2019 vid olika typer av arrangemang, stort eller litet. Huvudsaken är att det är öppet för allmänheten och fri entré.

Tillsammans gör vi Kanalåret 2019 till ett av Södertäljes bästa år!

Uppdaterad: 14 mars 2019